Kleding inzamelen  

OUDEKLEDINGKleding, textiel of speelgoed over?

U kunt deze elke maandag- en woensdagochtend tussen 09.30 en 12.00 langs brengen bij de opslag in Rotterdam Zevenkamp (Nieuwe Meer 101).

Ook oude kleding of textiel is van harte welkom!

   

Geld doneren  

Elke bijdrage is van harte welkom!

U kunt deze storten op NL84 RABO 0353257702

t.n.v. Stichting Alexander helpt Roemenië te Rotterdam

   

Zowel in Nederland als in Roemenië vinden diverse activiteiten plaats en zijn vele mensen betrokken. Hieronder vindt u een overzicht van alle lopende activiteiten. Actuele informatie hierover volgt via de nieuwsbrieven en Facebook

Nederland

Transporten
Eén of twee keer per jaar vertrekt er vanuit Rotterdam een transport met kleding, meubels, speelgoed en andere goederen naar Costuleni. Deze spullen zijn gedoneerd door bedrijven en particulieren. Elke maandag- en woensdagochtend ochtend zijn Hans, Jerome en de heer Suri in de opslag in Rotterdam Zevenkamp te vinden. Wilt u ook kleding of goederen doneren, klik dan hier.

Breigroep
Al ruim tien jaar breien de dames van de Breigroep in Zevenkamp onder leiding van Adri en Anneke kleding voor Roemenië. Sjaals, mutsen en truien in alle kleuren van de regenboog. Iedere vrijdag komen de vrouwen bij elkaar. De dames maken zelfs zoveel kleding, dat een gedeelte van de opbrengst tegenwoordig naar Vluchtelingen Opvang Ommoord Zevenkamp gaat.

Roemenië

Casa Lalelelor
‘Het Huis van de Tulpen’ is het activiteitencentrum in Costuleni, Roemenië. In juni 2013 opende het centrum haar deuren voor lokale activiteiten voor kinderen. Zo worden er lessen verzorgd in schaken, dans en quilling. Kinderen hebben op deze manier een veilige plaats om te spelen. Bovendien is Casa Lalelelor het centrale punt voor de jaarlijkse Zomerweek. Kijk ook op de Facebookpagina van Casa Lalelelor voor meer informatie.

Zomerweek
Jaarlijks organiseert Stichting Șansa in samenwerking met de Pro Communicate de Zomerweek voor de kinderen in Costuleni. Nederlandse en Roemeense vrijwilligers werken samen om voor de kinderen activiteiten in de vier dorpen te organiseren. De meeste kinderen zijn nog nooit op vakantie geweest en zo hebben zij toch een kleine zomervakantie. Het programma bestaat onder andere uit sporten, knutselen en spelletjes. Het programma eindigt altijd met een feestavond, waarop ook ouders welkom zijn en verschillende optredens georganiseerd worden door de kinderen.

Ieder jaar wordt een thema vastgesteld, zoals ‘Talent’ in 2015 en “Techniek” in 2016. Doel hierbij is om de kinderen ruimte te bieden voor (talent)ontwikkeling, samenwerking en natuurlijk plezier. De activiteiten zijn verspreid over Casa Lalelelor en de scholen in de gemeente Costuleni.

Educatie
Educatie is een van de speerpunten van Stichting Șansa. Aangezien er niet altijd geld en middelen zijn om kinderen naar school te sturen, zet de stichting zich in om getalenteerden door te laten leren. Door het leveren van geld voor vervoer en schoolmaterialen kunnen er momenteel vijf "sponsormeiden" naar het voortgezet onderwijs. Ieder van hen heeft een eigen Nederlandse sponsor die jaarlijks een bijdrage levert. Wilt u ook sponsor worden? Neem dan contact op via info@Șansa.info.

Ondersteunen lokale organisaties
Momenteel ondersteunt Șansa drie lokale organisaties in Costuleni:

  • De lokale bewonersorganisatie Pro Comunitate waar diverse docenten van de scholen in vertegenwoordigd zijn.
  • De Moedersgroep Mamele Costuleni onder leiding van Mihaela Pintecut. De moeders maken authentiek Roemeens handwerk om te verkopen. Șansa adviseert de groep, biedt enige financiële ondersteuning en helpt hen bij het opstarten van het bedrijfje.
  • De voetbalclub Forza Junior Costuleni. Dit is het initiatief van Catalin Hilitanu. Hij is o.a. voetbaltrainer en heeft twee teams opgezet voor jongeren uit armere gezinnen. Șansa ondersteunt beide teams met materialen en kleding.

 

  

pclogo forza    huisstijl rond klein