Kleding inzamelen  

OUDEKLEDINGKleding, textiel of speelgoed over?

U kunt deze elke maandag- en woensdagochtend tussen 09.30 en 12.00 langs brengen bij de opslag in Rotterdam Zevenkamp (Nieuwe Meer 101).

Ook oude kleding of textiel is van harte welkom!

   

Geld doneren  

Elke bijdrage is van harte welkom!

U kunt deze storten op NL84 RABO 0353257702

t.n.v. Stichting Alexander helpt Roemenië te Rotterdam

   

Nieuws  

   

Het bestuur van Sansa 

Jan Tielen - voorzitter

Suzanne Vonk - secretaris en projectcoördinator

Sjirk Meijer - algemeen bestuurslid

Tanja Tielen - algemene ondersteuning

Er zijn vacatures voor penningmeester en algemeen bestuurslid. Heeft u interesse mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naast deze drie bestuursleden zijn in Nederland actief:

  • Een breigroep onder leiding van Adrie en Anneke
  • Een inzamelingsgroep bestaande uit Hans, Jerome en meneer Suri

In Roemenië 

In Roemenië werken we samen met de Asociatia Pro Comunitate Costuleni, bestaande uit inwoners uit de vier dorpen van de gemeente Costuleni, met de handwerkgroep Mamele Costuleni en met de voetbalclub Forza Junior Costuleni.

Vrijwilligers

Zowel in Nederland als in Roemenië werkt iedereen onbezoldigd. Er zijn geen medewerkers in dienst. Indien professionele hulp nodig is, dan wordt deze ingekocht waarbij gestreefd wordt een "Goede Doelen" tarief af te spreken.

 

Het bestuur van Șansa! V.l.n.r. Suzanne Vonk, Paul Steinbusch (voormalig penningmeester), Sjirk Meijer en Jan Tielen.

foto JanMijn naam is Jan Tielen. Vanaf 1995 houd ik mij bezig met het ondersteunen van projecten in Roemenië. Ik ben nu gepensioneerd maar heb altijd gewerkt bij de vakbeweging. Daar hield ik mij bezig met het beheer en faciliteren van de gebouwen van de vakbond. Ik ben een aantal keren in Roemenië geweest en ben geraakt door de hartelijke en oprechte wijze waarop ik steeds ontvangen ben. In 2015 heb ik meegedaan aan het organiseren en uitvoeren van de zomerweek die Roemeense en Nederlandse vrijwilligers voor de kinderen in Costuleni georganiseerd hebben. Dat was een groot feest en dankbaar werk. Het zou mooi zijn als de komende jaren de activiteiten in ons activiteitencentrum in Costuleni samen verder kunnen uitbouwen. Daar wil ik graag aan meewerken.

Suzanne

Mijn naam is Suzanne Vonk. In de zomer van 2011 ben ik van Rotterdam naar Costuleni gefietst om zo geld in te zamelen voor de opening van een activiteitencentrum. In juni 2013 opende dit centrum en sindsdien ben ik meerdere keren per jaar terug om samen met de mensen in Costuleni plannen te maken en uit te voeren. Het is mooi om te zien wat er daar in de laatste jaren is gebeurd.
Vanaf juli 2016 verblijf ik voor langere tijd in Costuleni om zo nog meer kansen te creëren voor de kinderen en de volwassenen daar!

Sjirk MeijerIk ben Sjirk Meijer. Net als Suzanne ben ik een lange afstandsfietser en zo hebben wij elkaar ook ontmoet. Ik werk als freelancer in het domein van de fysieke veiligheid, kort gezegd hou ik me bezig met het voorkomen van rampen.

Ik ben twee keer in Costuleni geweest tijdens de zomerweek. Meer dan 200 kinderen wervelde dan om me heen en aan het einde van de week was ik mijn fysieke energie kwijt, maar mijn mentale energie was ongekend hoog. Mijn favoriete dorp in de gemeente Costuleni is Hilița. Dit dorp ligt achter in het dal en je moet een eindje de heuvel op. Er staat een school met lieve onderwijzers voor wie kinderen alles zijn. De kinderen zijn daar bijzonder (normaal) en weten de weg naar mijn hart te vinden.