Kleding inzamelen  

OUDEKLEDINGKleding, textiel of speelgoed over?

U kunt deze elke maandag- en woensdagochtend tussen 09.30 en 12.00 langs brengen bij de opslag in Rotterdam Zevenkamp (Nieuwe Meer 101).

Ook oude kleding of textiel is van harte welkom!

   

Geld doneren  

Elke bijdrage is van harte welkom!

U kunt deze storten op NL84 RABO 0353257702

t.n.v. Stichting Alexander helpt Roemenië te Rotterdam

   

Van juni 2016 tot november 2019 woonde en werkte Suzanne in de gemeente Costuleni. Het was de bedoeling dat zij voorjaar 2020 weer terug zou gaan, maar door covid liep dit helaas anders. Zij is weer werkzaam in Nederland. Haar werk als reisbegeleider in Roemenië viel door covid en door de oorlog in Oekraïne weg. Ze gaat nu regelmatig op bezoek en is actief vanuit Nederland. 


Terugblik

Mijn naam is Suzanne Vonk (46 jr), sociaal-cultureel werker en lange afstand fietser. In de zomer van 2011 ben ik van Rotterdam naar Costuleni gefietst om zo geld in te zamelen voor de opening van een activiteitencentrum. In juni 2013 opende dit centrum en sindsdien ga ik meerdere keren per jaar terug om samen met de mensen in Costuleni plannen te maken en uit te voeren. Als ik zie wat er inmiddels is gebeurd, word ik daar heel blij van!

Onbetaald verlof

Vanaf mei 2016 heb ik een jaar onbetaald verlof genomen en verblijf ik langere tijd in Costuleni om zo meer kansen te creëren voor de kinderen en de volwassenen daar! Ik geloof dat kansen krijgen en benutten steeds weer tot nieuwe mogelijkheden leidt.

Kansen!

Toen ik in 2011 naar Roemenië fietste had ik niet kunnen bedenken hoeveel daar uit zou komen: van het openen tot een activiteitencentrum tot het organiseren van zomerweken voor de kinderen met Nederlandse en Roemeense vrijwilligers. Daarnaast heb ik veel ontzettend aardige en gastvrije mensen ontmoet, kennis opgedaan van een heel ander land en een andere manier van leven, de kans gekregen om mijn kennis en kunde buiten Rotterdam in te zetten etc… En nu deze geweldige kans dat ik voor lange tijd daar kan zijn!

Op mijn blog  kunt u mijn avonturen volgen.

Wilt u mij en mijn werkzaamheden in Costuleni steunen, dan kan dat via een gift op de rekening van Șansa (uw gift is aftrekbaar van de belasting). Hartelijk dank!

    

topfoto