Kleding inzamelen  

OUDEKLEDINGKleding, speelgoed of huishoudelijke goederen over?

U kunt deze elke maandag- en woensdagochtend tussen 10 en 12 langs brengen bij de opslag in Rotterdam Zevenkamp (Nieuwe Meer 101).

Ook kleding met gaten is van harte welkom!

   

Geld doneren  

Elke bijdrage is van harte welkom!

U kunt deze storten op NL84 RABO 0353257702

t.n.v. Stichting Alexander helpt Roemenië te Rotterdam

   

Van juni 2016 tot mei 2017 zal Suzanne in Costuleni wonen en werkzaam zijn. Suzanne is in Rotterdam werkzaam als sociaal-cultureel werker en heeft de afgelopen 4,5 jaar veel gedaan voor Șansa en Costuleni.

We zijn blij met haar beslissing om daar langere tijd heen te gaan om op deze manier Casa Lalelelor een meer permanente plek in de gemeente te kunnen geven! Șansa steunt haar plan door haar onkosten zoveel mogelijk te vergoeden. U kunt haar ook helpen door een gift.


Mijn naam is Suzanne Vonk (44 jr), sociaal-cultureel werker in Rotterdam en lange afstand fietser. In de zomer van 2011 ben ik van Rotterdam naar Costuleni gefietst om zo geld in te zamelen voor de opening van een activiteitencentrum. In juni 2013 opende dit centrum en sindsdien ga ik meerdere keren per jaar terug om samen met de mensen in Costuleni plannen te maken en uit te voeren. Als ik zie wat er inmiddels is gebeurd, word ik daar heel blij van!

Onbetaald verlof

Vanaf mei 2016 heb ik een jaar onbetaald verlof en ga ik in Costuleni wonen en werken om zo nog meer kansen te creëren voor de kinderen en de volwassenen daar! Ik geloof dat kansen krijgen en benutten steeds weer tot nieuwe mogelijkheden leidt.

Kansen!

Toen ik in 2011 naar Roemenië fietste had ik niet kunnen bedenken hoeveel daar uit zou komen: van het openen tot een activiteitencentrum tot het organiseren van zomerweken voor de kinderen met Nederlandse en Roemeense vrijwilligers. Daarnaast heb ik veel ontzettend aardige en gastvrije mensen ontmoet, kennis opgedaan van een heel ander land en een andere manier van leven, de kans gekregen om mijn kennis en kunde buiten Rotterdam in te zetten etc… En nu deze geweldige kans dat ik voor lange tijd daar kan zijn!

Dit ga ik doen!

Samen met de plaatselijke school en gemeenschap wil ik meer activiteiten in Casa Lalelelor gaan organiseren gericht op kinderen, jongeren en volwassenen. Het doel is het ontwikkelen van kennis en vaardigheden om zo meer kansen te hebben in het leven. Enkele voorbeelden zijn naschoolse activiteiten, lessen Engels en huiswerk klassen. Ook zal ik verder gaan met het ondersteunen van lokale initiatieven zoals de sportclubs die de sportleraar wil opzetten. Plezier, ontwikkeling en samenwerking zijn daarbij steeds de kernwoorden.

Daarnaast ga ik helpen de Pro Comunitate efficiënter en professioneler te maken. Het doel is dat tegen het einde van het jaar Casa Lalelelor en de lokale organisatie een meer solide deel van de gemeenschap zijn.

Ik heb er veel zin in!

Op mijn blog kunt u mijn avonturen volgen.

Wilt u mij en mijn werkzaamheden tijdens dit jaar steunen, dan kan dat via een gift op de rekening van Șansa of via deze link.

    

topfoto